Podria dir que aquest article el volia publicar per aconseguir magnífiques fotos dels àpats d’aquestes festes, però òbviament té cabuda durant tot l’any. Però aquests dies, en què acostumem a rebre convidats i guarnim taula i casa, diria que són una molt bona ocasió per practicar. I a més, és que la foto “foodie” ha deixat de ser una moda passatgera, ha vingut per quedar-se.

1. Presentació

Aquí cal distingir entre la foto de “ves que vinc amb l’escudella” o “deixa’m fer la foto”. A vegades no podem tenir control sobre com es presenta el menjar, i no podem controlar la llum ni la velocitat ni altres aspectes. Per això parlaré només de les situacions “semi-controlables”

Podeu tenir en consideració el color dels plats o dels vasos? Sempre és més favorable un color neutre, o colors que representen la temporada en què estem

1. Presentació

Podeu controlar o tenir en compte coses com el color dels plats o els vasos? Si és així utilitzeu alguna cosa de tonalitat neutre, o colors que representen la temporada o alguna cosa que accentua el menjar.

 

 

2. Llum

El moll de l’os. Una llum inadequada, massa forta o fluixa o mal dirigida pot enviar en orris la fotografia, o si mes no, que no tingui el resultat esperat.

Les imatges següents estan preses utilitzant la llum que ve d’una finestra. Tan sols cal posar el menjar a un costat o altre. Podeu practicar amb qualsevol cosa que tingueu

 

 

3. Angle

Ja tenim el menjar escollit, els plats amb els colors adients i la font de llum. Ara hem de trobar el millor angle fotogràfic per tal que quedi reflectida la millor imatge (sobre angles i posicions, aquí teniu aquest article). En general, tanmateix, per la fotografia de menjar, els més recomanables són els angles alts.

Aquest és un angle alt, encara que no tan com la vista d’ocell. Podem veure el què hi ha al plat, i també quin és l’ambient de l’escena. (el vapor ha de ser fotografiat amb retroil·luminació per ajudar-lo a destacar)

 

Com aconseguir aquest magnífic efecte bokeh? Passeu-vos per aquest article

4. Compte amb el fons, sempre!

És dels elements que més descuidem, i poden fer d’una bona foto una foto magnífica… o desastrosa

No em negareu que el canvi és notable! i si teniu dubtes vers què posar de fons, aquí teniu un truc per fer-ne un, ràpid i econòmic

I aquesta que ve tot seguit, seria la foto finish amb tots elements conjugats: colors, textures, llum, fons.

Gaudiu de la Fotografia!!!

 

 

 

 

Si us ha agradat aquesta entrada, podeu compartir-la amb els vostres contactes. Al peu trobareu les icones de les xarxes socials


FEU-VOS AMICS DEL BLOC

SUBSCRIVIU-VOS (A LA COLUMNA DE LA DRETA DE LA VOSTRA PANTALLA)
I REBREU MATERIAL EXCLUSIU QUE NO ES PUBLICARÀ AL BLOC


by-nc-sa.eu_petit Aquest article està llicenciat sota Creative Commons 2.0, Reconeixement – NoComercial – CompartirIgual (by-nc-sa): No es permet un ús comercial de l’obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s’ha de fer amb una llicència igual a la que regula l’obra original.

Anuncis